Persoonlijke hulpmiddelen

De gekoelde hersenen, hét nieuwe slaapmutsje.

door: Jozien

Jozien is redacteur van VrouwenPlaza.com. Verder restaureert ze schilderijen, polychrome beelden en papier.
Meer van Jozien

In: Welbevinden — 2011-06-28 15:05:00

De met water gekoelde muts, die de hersenen afkoelt tijdens de nacht, is volgens Amerikaans onderzoek hét nieuwe middel tegen slapeloosheid! Want wij mensen zouden makkelijker in slaap vallen als het hoofd koel is.

slaapmutsje-1.jpg

 

De frontale cortex

Is de plek in onze hersenen waar functies als plannen, organiseren en logisch redeneren liggen. Komt de frontale cortex niet tot rust door een verhoogde stofwisseling/activiteit dan is vaak slapeloosheid het gevolg daarvan. Je krijgt dan het gevoel dat je geen controle hebt over je gedachten, ze niet kunt stopzetten! Je maalt!

In dertien minuten onder zeil

Iets kouds op het hoofd vertraagt de stofwisseling in de hersenen en zou je beter laten slapen of om te beginnen inslapen.

De proefpersonen in dit onderzoek moesten een met water gekoelde muts op hun hoofd dragen als ze naar bed gingen. Het resultaat was spectaculair. De moeilijke slapers waren met de muts gemiddeld binnen dertien minuten onder zeil. Dat is drie minuten sneller dan de gezonde proefpersonen. De deelnemers sliepen met de muts ook beter door dan voorheen.

Melatonine

Mensen die lijden aan slapeloosheid krijgen meestal medicijnen met melatonine, een hormoon dat ons slaap-waakritme beïnvloedt. Eén van de effecten van melatonine is dat het de lichaamstemperatuur verlaagt. Maar met het gebruik van hormonen moet je erg voorzichtig zijn. En mensen die lijden aan bijvoorbeeld reuma of leukemie kunnen het beter helemaal niet nemen. Voor deze mensen zou de verkoelende slaapmuts een gelukkige oplossing zijn.

Meer onderzoek

is nodig om de resultaten van dit onderzoek te bevestigen en beter te bepalen welke patienten het meeste baat hebben bij het verkoelende slaapmutsje. Maar in afwachting van een doorbraak, wat let je om nu al te proberen met een nat washandje in enkele minuten onder zeil te gaan en zo de noodzakelijke kernslaap, de eerste 4 uren en de belangrijkste binnen te halen!

Insomnie

Faqt

Healthland

Geef uw waardering

4 stemmen (Score 2.0/5)

Document acties
 

©2010 Atopia